marți, 6 noiembrie 2012

Greseli frecvente in machiaj

Machiajul este un prieten adevărat atunci când este aplicat corect, în caz contrar, îţi poate deveni principalul duşman. Acesta te poate ajuta să arăţi bine, să îţi evidenţiezi calităţile, dar totodată îţi poate distruge tot farmecul dacă nu este corespunzător.
  • TENUL USCAT 
 Greşeală: Nu este recomandat aplicarea machiajului pe un ten uscat.

 Soluţie: Mai întâi de toate hidrataţi tenul regulat folosind o cremă potrivită tenului. Dacă nu folosiţi o cremă puteţi aplica o mască naturală din mălai şi ulei de măsline. Pe un ten hidratat, poţi obţine un machiaj impecabil şi natural, pe un ten uscat acesta va apărea crăpat. Îngrijirea tenului şi procesul de exfoliere este foarte important, deoarece reprezintă pregătirea pielii pentru aplicarea machiajului.



  • NUANTA FONDULUI DE TEN 
      
    Greşeală: Folosirea unui fond de ten necorespunzător tenului este cea mai frecventă dintre greşelile de machiaj. Fondul de ten prea închis arată parcă ar fi o mască. Totodată, aplicând un fond de ten neadecvat veţi evidenţia toate imperfecţiunile feţei, de aceea încercaţi să faceţi o alegere cât mai reuşită.

    Soluţie: Nuanţa fondului de ten pe care îl folosiţi trebuie să se potrivească perfect cu cea a tenului. Dacă se aplică corect, acesta oferă pielii un aspect proaspăt, odihnit şi capabil să ascundă unele defecte. O metodă de a alege corect nuanţa potrivită, conform specialiştilor este “testul cu linii”: alegeţi 3 nuanţe de fond de ten care par a fi cele mai apropiate de nuanţa pielii şi aplicaţi câte o linie din fiecare pe pielea gâtului. Culoarea care se aseamănă cu pielea este cea potrivită. Nici într-un caz nu încercaţi nuanţa fondului de ten pe mâna, culoarea mâinii tale este mai închisă decât cea a feţei. Nu folosiţi fondul de ten în cantităţi mari, nu îl aplicaţi parţial şi nu va opriţi cu aplicarea la nivelul maxilarelor. De asemenea, nu folosiţi un fond de ten mai închis decât pielea doar pentru a părea mai bronzată. Efectul va fi dezastruos!

      
    • FOLOSIREA PUDREI IN CANTITATI MARI 

      Greşeală: Pudra nu este folosită pentru culoare.

      Soluţie: Pudra are 4 roluri principale: obţinerea unui aspect mat, fixarea fondul de ten, absorbţia grăsimilor şi acordarea unui aspect cât mai natural al pielii. Ea se aplică într-un strat foarte subţire pe nas, bărbie şi frunte pentru a reduce aspectul lucios al tenului. Pe alte zone ale feţei doar va accentua ridurile.


      • CONTURUL BUZELOR 
       
    • Greşeală: Conturarea buzelor cu o culoare diferită de cea a rujului este o opţiune total greşită, care îmbătrâneşte aspectul.
    •  Soluţie: Conturul dacă este bine aplicat are rolul de a menţine mai bine rujul şi, uneori, de a le acorda volum buzelor. Acesta trebuie sa fie o nuanţă mai închisă decât rujul şi trebuie să facă parte din aceeaşi categorie. De exemplu, dacă folosiţi un roz pe buze, pentru contur optaţi pentru o nuanţă tot de roz, dar uşor mai închisă.



       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu