luni, 5 noiembrie 2012

STIATI CA...:

Intr-un pahar din care ati baut sunt pana la 10.000 bacterii:  

Odata ce ai inceput sa bei din pahar sau, odata ce a inceput sa bea din pahar, trebuie sa stii ca pe buza paharului si in lichidul dinauntru pot fi peste 10.000 de bacterii si virusi. Aviz amatorilor de baut din acelasi pahar. Sau ceasca. Ori sticla.

Schimbul de saliva intre persoane, chiar daca insesizabil, poate duce la infectii, depinzand in principal de masura in care corpul elimina in timp util organismele proaspat patrunse. Cea mai cunoscuta este infectia Epstein-Barr (sau Mononucleoza infectioasa) care infecteaza aproape toata lumea cel putin o data in viata. In conditiile in care virusul ce poarta acelasi numa da de un sistem imunitar scazut, infectia se poate transforma in boala. Manifestarile cele mai comune sunt extenuarea, starea letargica, indispozitia, mai putand aparea dureri de cap, febra, dureri in piept (angina) sau inflamarea ganglionilor limfatici (adenopatie).
Asa incat, decat sa tratati, mai bine beti din pahare diferite.


Bucurestenii erau pretentiosi cu linistea strazilor lor:

Intorcandu-ne in timp, mai exact in preajma anilor 1900, iata o poveste reala din Bucuresti, la vremea aceea un oras in plina dezvoltare urbanistica ce avea sa-i aduca si renumele de “Micul Paris”. Locuitorii erau si ei in plin proces de emancipare culturala si sociala si incepusera si ei sa se obisnuiasca cu noile realitati istorice: bulevarde, promenade, tramvaie, automobile.
In 1895 insa Primaria Capitalei a achizitionat un vehicul mai altfel. Departe de a fi o curiozitate, era doar un camion cu abur marca “Gardner Serpolet” pentru tractarea carutelor cu gunoaie de la rampele din oras la gropile de gunoi de la marginea Bucurestiului. Masina facea insa un zgomot infernal din cauza motorului sau cu aburi, fapt ce i-a tulburat teribil pe locuitorii Bucurestiului si speriind copiii, animalele si gastele care ii ieseau in cale.
Revoltati, oamenii au depus sute de plangeri la administratia locala pentru a se renunta la acest vehicul. Coplesiti de cereri, oamenii Primariei au decis intr-un final sa il scoata din uz. Masina mai exista inca si daca sunteti curiosi sa o vedeti, o puteti gasi la Muzeul National Tehnic “Prof. ing. Dimitrie Leonida” de langa parcul Carol I, adresa exacta a sa fiind str. Candiano Popescu nr. 2, in sectorul 4.
 


  • 85% dintre barbatii care mor din cauza unui atac de cord in timpul actului sexual isi inselau nevestele.
  • Unii lei pot face sex chiar si de 50 de ori pe zi. Noi ne tragem din maimute.
  • Ti-a mancat pisica limba?
    De unde vine expresia (vorba asta)?
    Se pare ca acum mai bine de 2500 de ani, in Asiria, soldatilor capturati in lupta si criminalilor li se taia limba. Cu aceste limbi erau apoi hranite pisicile regelui.
  • Cuvântul "dor" nu poate fi tradus în nici o altă limbă.
  • Cel mai folosit cuvant din lume este "ok", urmat de "Coca-Cola"
  • Singurele cacofonii acceptate in limba romana sunt: Ion Luca Caragiale, tactica cavalereasca, biserica catolica, epoca capitalista, Banca Comerciala.
  • In Indonezia se vorbesc peste 365 de limbi diferite
  • Cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. Rsetul potae fi o vrzaa colmpeta si tot o vei ptuea ctii fraa prboelme.
    Atsa e din cuzaa ca nu ciitm feicrae lteira, ci cvanutul ca un irtneg.  
  • TYPEWRITER este cel mai lung cuvant care poate fi scris folosind doar literele de pe un rand al tastaturii de calculator.
  • Propozitia: "The quick brown fox jumps over the lazy dog"
  • Cuvantul cimitir vine din greceste koimetirion care inseamna "dormitor"
  • 99% din masa corpului uman este alcatuita din doar sase elemente: oxigen, hidrogen, carbon, azot, fosfor, calciu.
  • Suntem intr-o stare de paralizie atunci cand dormim. Acest lucru se pare ca se intampla pentru a preveni situatiile in care corpul ar reactiona in timpul viselor.
  • Atunci cand visam, cele mai intalnite vise sunt cele ce reprezinta situatii legate de scoala, sau in care suntem urmariti, sau in care alergam fara sa putem inainta, in care avem diverse experiente sexuale, sau de cadere, sau in care visam ca ne inecam, ca ajungem prea tarziu la o intalnire, in care visam o persoana moarta, ca ne cad dintii, in care avem experiente de plutire sau de zbor, sau ca picam un examen, sau ca avem un accident de masina.
  • Atunci cand te indragostesti cu adevarat, se petrec niste schimbari profunde in corpul tau: un efect calmant general se instaureaza asupra mintii si a intregului organism. In acelasi timp se accelereaza nivelul de crestere a nervilor si a conexiunilor nervoase, pentru aproximativ un an de la momentul la care te-ai indragostit. Acest lucru este in favoarea sistemului tau nervos si contribuie la sanatatea ta generala si la imbunatatirea memoriei. 



                                                       ...TO BE CONTINUED!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu